Het plaatsen van krachtstroom in uw woning

Droom je van een ontspannende tijd in je eigen jacuzzi of sauna?Bent u overgestapt op een elektrische auto en wilt u een oplaadpunt voor uw deur installeren?Of u nu wilt genieten in uw eigen jacuzzi of sauna, of uw elektrische auto wilt opladen, krachtstroom is benodigd.

Indien u uw apparaten wilt gaan gebruiken, moet u eerst krachtstroom laten aanleggen. Het nauwkeurig aanleggen van krachtstroom vereist voldoende kennis en informatie. Het laten aanleggen van krachtstroom door een professional is altijd een verstandige keuze.

Wat is de betekenis van krachtstroom?

Krachtstroom met een spanning van 380 volt is vereist voor apparaten die extra vermogen nodig hebben. Voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben zijn warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's. In tegenstelling tot de standaard 230 volt, maakt krachtstroom gebruik van een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Het laten plaatsen van krachtstroom

Bij het aanleggen van krachtstroom in uw woning door een professional, doorloopt hij verschillende stadia. Een professional installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog steeds een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het misschien nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om te garanderen dat de 3-fasen hoofdschakelaar naar behoren werkt, is het essentieel dat de netbeheerder de aansluiting verzwaart. Wanneer krachtstroom wordt aangelegd, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn.

Indien u krachtstroom wilt gebruiken om uw elektrische auto op te laden, zal de kabel vaak naar buiten moeten worden getrokken. Een veelvoorkomende methode om de kabel te beschermen, is het gebruik van een ijzeren mantel, wat de kosten iets doet stijgen. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Weet u niet zeker of u een aanvraag wilt doen?

Houd bij het inschakelen van een specialist voor het installeren van krachtstroom rekening met de volgende checklist. Welke elektronische apparaten in uw woning vereisen krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat positioneren?Hoe is uw elektrameterkast georganiseerd? In welk jaar is uw huis gebouwd?

Het installeren van krachtstroom is een delicate taak en dient te worden uitgevoerd door een professional. Voor een geslaagde installatie is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren expert. Als u een exacte prijsindicatie wilt, kunt u contact opnemen met een professionele elektricien voor een offerte op maat.

Snel een medewerker spreken?

Bel 033 207 1700

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw woning energiezuinig
> Oplossingen voor een stroomstoring