Oplossingen voor een stroomstoring

Op het moment dat u aan het koken bent, kan het erg frustrerend zijn wanneer de stroom plotseling uitvalt. Of u bent aan het klussen in huis en opeens is er geen stroom meer. Het uitvallen van de stroom is altijd erg ongelegen en u wilt dit probleem dan ook zo snel mogelijk opgelost hebben.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als de stroom uitvalt, moet u als eerste de stekkerproef uitvoeren. De stekkerproef is een eenvoudige maar effectieve manier om een defect apparaat of elektrische aansluiting op te sporen. Het kost doorgaans zo'n 10 minuten om de stekkerproef uit te voeren, maar dit kan verschillen afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten dat u heeft.

Indien u dit niet zelf wilt doen, kunt u beter een professionele elektricien inschakelen. Besef dat de rekening van de elektricien hoog kan oplopen als het om een defect apparaat gaat. Het komt doordat de elektricien toch is langs geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Eenvoudige stappen om een defect apparaat te ontdekken bij een stroomstoring

Zet alle groepen in de meterkast uit of haal de zekeringen van de groepen. Verwijder alle opladers uit de stopcontacten in het hele huis. Activeer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast opnieuw.

Pak een stekker en stop deze één voor één in het stopcontact en zet ze één voor één aan. Wacht tot het apparaat volledig is opgestart voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het probleem zich voordoet bij het aanzetten van een specifiek apparaat, is dat apparaat de oorzaak.

Indien het probleem niet ontstaat door de apparaten, bevindt de oorzaak zich in de installatie. In zo'n geval kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet verstandig om zelf te proberen aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 033 207 1700

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw woning energiezuinig
> Het plaatsen van krachtstroom in uw woning